Lax i ugn med rostad broccoli, rödbeta och pumpakärnor med basilikamajonnäs.

Det här är en rätt som har allt. Bra med fett och proteiner från laxen, majonnäsen och pumpakärnorna. Näringsriktiga kolhydrater från rödbetorna och broccolin. Sen att det tillsammans blir löjligt gott gör den bara bättre. Det här är en rätt som tar ca 40-45 minuter att laga till men det är den värd varje minut!

Lax i ugn med rostad broccoli, rödbeta och pumpakärnor med basilikamajonnäs.
4 personer
600g lax
300 g broccoli
400 g rödbetor
4 msk pumpakärnor
Olivolja
Vitlök
Havssalt
Svartpeppar
Citronsaft
Oregano

2 äggulor
2 dl olivolja
1 dl rapsolja
1 tsk Dijonsenap
1 skvätt vittvinsvinäger
1 liten näve förs basilika
Havssalt

Sätt ugnen på 200C, skala och klyfta rödbetorna. Häll en skvätt olivolja i en form, ha i rödbetorna och röra om och salta. In i ugn i 20 min. Under tiden gör du majonnäsen så här. Vispa äggulorna hårt, droppa i olivoljan och vispa hårt, efter ett tag kan du hälla snabbare. Vispa hårt. Ha i rapsolja och vispa. Ha i dijonsenap och vittvinsvinägern och salt. Vispa. Hacka basilikan och rör ned den i majonnäsen. Smaka av med mer salt om det behövs och ställ åt sidan. Lägg laxen och broccolin i en form och häll en skvätt olivolja, lite citronsaft salt, svartpeppar och oregano på laxen.  Har det gått 20 min sedan du hade in rödbetorna ta ut dom och ha på ett par grovhackade vitlöksklyftor och rör om. Stoppa in rödbetorna och laxen i ugnen i ca 15 minuter. Under tiden laxen är i ugnen rosta pumpakärnorna i en torr panna. Servera och njut!

One comment

  1. Lotta skriver:

    Supergott laxrecept 🙂 var först lite tveksam när det skulle vara rödbetor men klart godkänt =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *