Kottlettrad med sötpotatis, spenat, tomater och champinjoner – Paleo Style

Det här är en riktig höjdare med smaker som får mig att tänka på Italien. Kottlettraden är marinerad i olivolja, vitlök, lime och massa örter. Sen är den stekt länge i ugnen för att bli riktigt mör och saftig. Till det ett riktigt gott paleolitiskt tillbehör. Sötpotatis med spenat, tomat och champinjoner. Det här tillbehöret kan du använda till nästa vilket kött, fågel eller fisk som helst. Det här tillbehöret har blivit en ny favorit för mig.

Kotlettrad
Olivolja
Vitlök
Lime
Örter (timjan, basilika, oregano)
Salt och peppar

Sötpotatis
Champinjoner
Tomater
Vitlök
Frystspenat
Olivolja
Timjan
Salt och peppar.

Marinera köttet i minst 1 timme. Stek den i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Under tiden köttet är i ugnen stek sötpotatisen i olivolja så den får lite färg. Ha i vitlök, champinjoner och tomat. Låt allt få lite färg. Ha i den frysta spenaten, timjan och salt och peppar. Aioli är grymt gott till det här!

5 comments

  1. crossfitkalle skriver:

    Dum fråga,men behöver man koka söt potatisen innan? Eller räcker det med o steka den? Ska man skiva den tunt då?

  2. Lotta.a skriver:

    Hej! Hur mycket av varje ingrediens för 4 pers??

  3. Lotta.a skriver:

    Frågar igen……,, hur stor kotlettrad till 4 personer??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *