LCHF och träning sänker kolesterolet!

Läste idag på expressen.se att fler än 100 000 svenskar lider av för höga blodfetter. Professor Bo Angelin, rekommenderar motion för att sänka blodfettet, vilket jag håller med om, för klart att det är bättre att träna sig frisk än att medicinera sig för att forsätta att leva osunt. Men sen tar han något ur luften utan vetenskapliga belägg! Att om man äter mindre animaliskt fett så får man lägre blodfetter, och tilläger ”Att äta enligt LCHF-metoden (lite kolhydrater och mycket fett) fungerar visserligen ibland om man vill gå ner i vikt.
– Men LCHF har mycket ofta negativa effekter på kolesterolet, säger professorn” Eller inte säger jag och frågar mig själv vilken vetenskaplig studie han baserar det felaktiga påståendet att animalistfett skulle höja blodfettet, när allt tyder på att det är kolhydrater och framför allt fruktos som är en orsak till högt blodfett?

Så här ser mitt kolesterol ut efter 9 månader med LCHF, i januari ska jag göra ett nytt test efter 12 månader med LCHF. Ja, jag tränar också hårt, så det har självklart en bidragande orsak till de bra värderna. Men jag äter också mycket animaliskt fett, men ytterst få kolhydrater!

2 comments

  1. mejv skriver:

    Ja han ljuger ju, och inte går det att kommentera denna artikel, sannolikt beställd av kolhydratlobbyn.

  2. Gustaf Segerström skriver:

    Ja, verkligen märkligt. Han kanske bara kan titta på totalkolesterolet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *