Gräddig tomatssås med bacon och parmesan serverad med vitlöks haricovert

Ibland får jag höra att LCHF mat kostar mer än kolhydrat rik mat, ja vist det gör det om man jämför med att man äter massa pasta med tomatsås. Men jag såg ett bra amerikansk utryck för mat som kostar mer men gör dig smalare, du betalar helt enkelt ”Ab Tax” (magmuskel skatt) Men det går faktisk att göra mat som ligger nästa på samma pris som pasta med sås mat. Man byter helt enkelt ut pastan mot haricovert. Man får i sig 20 x så lite kolhydrater på det sättet, till en kostnad av några kronor. 100g Haricovert 3,6g kolhydrater, 100g pasta 72g kolhydrater.

Så här gör jag min gräddigatomatsås med bacon och parmesan. Skivar up bacon och vitlök. Fräs allt i lite olivolja, häll på krossade tomater, låt det puttra en stund. Häll på en skvätt grädde. Puttra. Salt och peppar. Servera med haricot vert som är smörstek med vitlök. Riv massa parmesan på toppen. Snabbt, billigt, nyttigt och gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *