Är det LCHF eller Tv kockar som får oss att äta mer smör?

Jag läste idag på aftonbladet.se att TV kockar får oss att äta mer smör? Hela artikeln handlade om det att det är TV kockarna som får oss att äta mer smör inte att 25% av Sveriges befolkning äter eller har har provat att äta enligt LCHF. Men på slutet i en fakta ruta så skriver faktiskt Aftonbladet ”Populära dieter som lchf (low carb high fat) får svensken att konsumera mer smör”

Sen har dom en riktig bra Aftonbladet kommentar ”Både branschorganisationer och dietister pekar på högre konsumtion som en av orsakerna till att smöret just nu säljer som – just det, smör – över hela landet.” Ja vad skulle det vara annat än just HÖG konsumtion.

Men sen är det faktiskt bra att Aftonbladet inte har skrivit ett enda ord om att smör skulle vara farligt, det måste vara första gången i Aftonbladets historia.

Så här ser mitt kolesterol ut efter 9 månader med LCHF mat, alltså mycket naturligt mättat och omätta fett, massa proteiner och grönsaker men riktigt lite kolhydrater.

Testresultat kolesterolprov!

2 comments

 1. Anna skriver:

  Inte konstigt att Aftonbladet vägrar prata om LCHF-kost (så vida de inte försöker förvränga något uttalade från Annika D). Aftonbladets egen klubb för jojobantning, viktklubben, har troligen dragit in många sköna miljoner till aktieägarnas skattkista. Likaså samarbetar de med Fredrik Paulún, som otaliga gånger ges möjlighet att marknadsföra de GI-produkter som han säljer. Detta i form av ’expertuttalande’ som guru.
  Som sagt, någonting luktar skumt när man plötsligt hävdar att det är dietister som förespråkar naturligt smör. Det är snarast de som förnekar verkligheten.
  Råder alla att se SVT’s ’Vetenskapens värd’ avsnittet som sändes 12/9.
  Sammanfattning av avsnittet: http://svt.se/2.108068/1.2528028/kostrad_kan_gora_svenskarna_feta
  Se avsnittet,hoppa fram ca 19 minuter i programmet:
  http://svtplay.se/t/102814/vetenskapens_varld

 2. Katarina skriver:

  Vilket bra inlägg! Och en relevent kommentar den före mig. Jag skall genast kolla in dom länkarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *