Spansk kyckling & fransk ratatouille med aioli

Ratatouille är ett av min favorit tillbehör, det är lätt att göra ett storkok på det och frysa in. Min ratatouille gör jag så här. Jag skivar aubergin, zucchini, rödlök, paprika och champinjoner. Fräser allt i olivolja, pressa ner ett par eller tre vitlöksklyftor. Häll på krossade tomater. Kyckling buljong. Lite färska eller torkade örter som timjan, oregano, rosmarin. Salt och peppar. Låt allt puttra ca 15 minuter.

Den spanska kycklingen gör jag så här. Jag använder mig av kycklingbröst eller urbenad kycklinglår. Steker på kycklingen i olivolja, har i grovt hackad rödlök och vitlök och låter den få lite färg. Sen har jag i oliver, vittvin, kyckling buljong, timjan och salt och peppar. Jag låter sen kycklingen puttra under lock i ca 15-20 minuter.

Till detta så passar aioli riktigt bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *