Grillad fläskkotlett m. kantarellsås och rostade grönsaker

Ibland önskar man att man skulle ha öga för det där att hitta svamp, men icke. Alltid när jag är ute på fjället eller i skogen så spanar jag efter dessa svampar. Men vad jag ser är svampar som jag inte känner igen. Allt jag vill är att hitta lite kantarell. Som vanlig så slutar det att jag får handla dom i stället. För kantarellsås hör hösten till och att servera dom tillsammans med grillad fläskkotlett knyter ihop sommaren med hösten på ett skönt sätt.

Så här gör jag min kantarellsås:
Jag fräser finhackad charlottenlök i smör, sen har jag i den skivade kantarellen. Låter allt fräsa ihop, ibland får man ha i lite mer smör då kantarellen suger upp smöret och man bränner allt lätt. Sen har man i en köttbuljongtärning låter den smälta ner sen har jag i grädde, en tesked dijonsenap, salt och peppar. Jag låter det stå och puttra på svag värme i ca 10 minuter.

Rostade grönsaker är alltid gott till. Ta det du har i kylen, typ, zukini, aubergine, lök, oliver, paprika, palsternacka, morot, potatis, tomat, vitlök mm hacka det grovt, ha i allt i en ungsfast form, häll på rikligt med olivolja, örter, salt och peppar. Gojsa i hop allt.  Kör sedan det i ugn på ca 200g i 45 minuter. Rör om några gånger under tiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *