Råd om joggingskor är värdelösa

Intressant artikel i DN om kunskapen att välja rätt sko är så gott som värdelös hos flera av dom stora butikskedjorna. Sen kan man också fråga sätta om vi verkligen behöver så extremt dämpande och uppbyggda skor. Jag själv använder mig av ett par Inov8 X-Talon 212 trail skor som är minimal men för den skull inte som så kallade barfota skor. På gymmet så kör jag ett par Inov8 F-lite 220 skor för en så stabil sko som möjligt och som inte höjer upp hälen. Dom funkar grymt bra i tunga marklyft, OH Squat mm. Sen är det ingen problem att springa 10k på löpbandet med dom.

5 comments

 1. Christoffer(paleo 2.0) skriver:

  Jag kör styrketräning och sprintar i ett par såna här

  http://www.merrell.com/SE/sv-SE/Product.mvc.aspx/23457M/0/Mens/Barefoot-True-Glove?dimensions=0

  Bra sköna plus ger bra träning för fötterna, vaderna, lår och rumpa 😀

 2. Jennie skriver:

  Mycket intressant. Som ett lotteri.

  Skaffade ett par five fingers Classic för 1½ månad sedan. Nu vill jag inte ha något annat.

 3. Camilla skriver:

  Jag ska faktiskt köpa mig ett par nya skor idag och är spänt på vad jag kommer hem med. Jag sliter med både dålig rygg och knän med vill jogga/springa..De sista skorna jag köpte fungerar inte för då fick jag ont efter bara någon km

  Vi får se vad det blir 🙂

  • levstarkt skriver:

   Glöm inte bort att styrketräna också, bra övningar som stärker fötter, knän och rygg är uttfalsteg, knäböj, upphopp på bänk (kliv ner om du har problem med knäna) och klassiska plankan. 10 minuter efter varje löppass gör underverk!

 4. christer k skriver:

  De skorna du har när du tränar ser rätt justa ut. Var hittar man sådana om jag skulle villja klämma och prova…
  Här hemmavid på sportaffärerna så finns ju bara Asics, Nike mm

  Intressant blogg du har förresten. Intresserad av kosten du äter och har själv varit ganska aktiv men efter massor av skador så har nu livet i stillhet nja åtminståne lägre aktivitets nivå och kolhydratsätande börjat sätta sina spår 🙂

  /Christer K

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *