Bon Paleo – Entrecote med basilika/hasselnötssmör, avokado och jordgubssallad

Bon Paleo – alltså bra stenålders mat rätt och slätt. Grillad entrecote med sparris, smör med basilika och hasselnöt. Till det en sallad med avokado och jordgubbar.

Det här behöver du för en person:
ca 200g entrecote från gräsätande djur
50 g sparris

Salladsmix
Avokado
Jordgubbar
Tomat
Smör
Färsk basilika
Hasselnötter
Havssalt
Svart peppar
Olivolja
Balsam vinäger

Så här gör du:
• Ta fram köttet minst 30 minuter före du ska grilla det, salta och peppara köttet ca 5 minuter före du ska grilla det • Gör kryddsmöret så här; ha i 200g smör i en mixer tilsamans med en näve hasselötter och en näve färsk basilika. Mixa allt till en lite lätt gryning smet. • Gör salladen så här; tärna avokadon, och skiva jordgubbarna och tomaten, blanda med sallads mixen. Gör en dressing på 1/2 dl olivolja och en tesked balsamvinäger, en nya salt och svartpeppar. • Grilla entrecoten och sparrisen. Servera med smöret och salladen.

Bon Paleo!

3 comments

  1. Fyscoachen skriver:

    Ser magiskt gott ut!!:-)

  2. Anne skriver:

    Åhå! Det tänkte jag bjuda på till grillat vildsvin på fredag. Borde funka va? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *