Paleo köttgryta med sötpotatis och morot

bild-1

PNR_PLUPPVill man maximera sitt näringsintag och laga mat som är lätt att göra stor kok på och som innehåller mycket proteiner så är det grytor du ska satsa på.
Allt du lägger i grytan blir kvar inget försvinner. Det är ju inte konstigt att köttgrytor är basmat för öststatsatleter. Sen är en gryta lätt att göra på det man har hemma och funkar fin fint att köra i en slow-cocker!

Det här behöver du:
1kg högrev gärna från ekologisk lokalproducerat kött.
1 stor rödlök
4 morötter
2 sötpotatisar
500g Krossad tomat
4 vitlöksklyftor
2 lagerblad
6 Kryddpepparkorn
Havssalt
Svartpeppar
Smör

Så här gör du:
Skär upp köttet i ca 4×4 cm stora bitar • Hacka löken och vitlöken • Stek löken i smör i en stor gjutjärnsgryta • Ha i köttet och låt allt få en fin färg • Häll på krossad tomat och vatten så det täcker köttet • Ha i lagerblad, kryddpeppar och några nypor salt och svartpeppar • Låt allt puttra på medelvärme i ett par timmar  • Skala och skär moroten och sötpotatisen bitar och lägg i grytan •  Lått att puttra till rotsakerna känns mjuka • Smaka av med lite mer salt och peppar om det behövs.

Bon Paleo!

One comment

  1. Annelie skriver:

    Måste prova ☺

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *