Bon Paleo Tapas

483461_444200558996747_313479168_n

Tapas, spanska små rätter perfekt att bygga en buffé av. Jag har en kompis som driver en tapas krog i Umeå så jag bad han skriva ner några recept som jag sen gjorde om till att bli mer paleoaktiga. Så här kommer min version av TAPAS BAR & DELI utvalda tapas.

Valnöts och basilika gratinerade grönmusslor.

Sötpotatis tortilla med heta räkor

Grillad sparis lindad med seranoskinka

Aioli

Grillad paprika fylld med ört och vitlöks färskost.

——————————————————————————————-

Valnöts och basilika gratinerade grönmusslor.
16 grönmusslor
250g smör
en näve valnötter
En näve färsk basilika
Havsalt

Så här gör du!
Kör valnötter och basilika i en mixer. Tillsätt smör och en nypa havsalt. Lägg en tesked med smöret på varje mussla, gratinera i ugn på 225°C i ca 7-8 minuter.

Sötpotatis tortilla
400g sötpotatis
1 gullök
3 ägg
olivolja
Havsalt och svart peppar

Så här gör du!
Skala och skiva sötpotatisen tunnt, hacka den gula löken fint. Stek sötpotatisen 3-4 minuter i olivolja, ha i löken, fräs en stund, under tiden vispa äggen i en skål. Ha i äggen i panna och rör om försiktigt så att äggen hamnar mellan sötpotatisskivorna. När äggen har stelnat vänd tortillan med hjälp av en talrik och stek klar den. Servera med heta räkor.

Heta räkor 
100g skalade räkor
2 vitlöksklyftor
1 salladslök
Chiliflakes
Olivolja
Havssalt
Persilja

Så här gör du!
Blanda räkorna med finhackad vitlök, strimland salladslök, chiliflakes, en skvätt olivolja, havsalt och persilja. Svårare än så är det inte!

Bon paleo!

Beställ Nordic Paleo Reboot e-boken här 4 veckor med riktig mat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *