Lax med tomat, oliver och sparris i ugn med dill- & vitlöksolja


Ännu en rätt som sköter sig själv och är snabb att fixa och passar riktigt bra i lunch lådan. Lax har ju blivit lite av tjugohundratalets falukorv, kostar inte allt för mycket och är lätt att variera. Laxen och tillbehören sköter sig själv i ugnen och under tiden gör man en riktigt god dill och vitlöksolja.

Det här behöver du:
4 lax filébitar
En knippe med sparris
16 små tomater
En burk med kalamate oliver
Salladsmix
Olivolja
Dill
Vitlök
Havssalt
Svartpeppar
En skvätt citronjuice

Så här gör du:
1. Lägg laxen, tomaterna, sparrisen och oliverna i en form, häll på en skvätt olivolja, lite citronjuice, salta och peppra. Rör om och stoppa in i en ugn på 200C i ca 15 minuter.

2. Under tiden laxen är i ugnen, mixa 1 dl olivolja med 1 vitlöksklyfta, en knippe dill och havssalt.

S3. Servera laxen på en bädd av sallad och häll på dill- och vitlöksoljan.

Bon Paleo!

Beställ Nordic Paleo Reboot e-boken här 4 veckor med riktig mat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *