Entrecote fylld med smör, vitlök, hasselnötter och persilja med tomatsås och sötpotatiskaka.

Det här är i grunden en italiensk klassiker, men jag har gjort den snäppet bättre och mer paleo. Orginalet är entrecote fyllt med vitlök och persilja. Men jag har lagt till smör och hasselnötter för att göra rullarna lite mer smakrika och hasselnötterna ger en riktigt god crunchighet. Det är inte en snabbrätt som du stökar ihop på en kvart. Men ger du den tid så är det en italiensk middag du sent ska glömma.

Så här gör du…

Entrecote fylld med smör, vitlök, hasselnötter och persilja
600g skivad entrecote
Smör
Persilja, hackad
4 vitlöksklyftor, grovhackad
40g Hasselnötter, grov hackad
Havssalt
Svart peppar

Tomatsås
1 burk med krossade tomater
1 gullök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressad
Färskpasilika, grovt hackad
2 Basilikastjälkar
Havssalt
Svartpeppar
Olivolja

Sötpotatiskaka
400g Sötpotatis
200g Palsternacka
100g morot
Smör
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
Havssalt
Svartpeppar

Fräs vitlök och gullök i olivolja i en hög kastrull, häll i krossade tomater och basilikastjälkarna.  Låt allt puttra i minst 15 minuter. Mixa tomatsåsen slät med en stavmixer och smaka av med färskbasilika, havssalt och svartpeppar.

Skala och skiva sötpotatisen, palsternackan och moroten i tunna skivor. Skiva vitlöken i lövtunna skivor och stek den i en rejäl klick smör och ha i timjanen. Precis när vitlöken börjar få färg så har du i rotsakerna. Rör om och se till att alla rotsaker blir mjuka. Smaka av med havssalt och svartpeppar. Flytta rotsakerna från stekpannan till en hög ugnsfastforma som du har smort smort invändigt med smör. Det är viktigt att du pressar ihop rotsakerna i formen så det blir en kompakt kaka. Du kör klart sötpotatiskakan i ugnen på 200°C i 20-25 minuter.

Dela entrecote skivorna i två delar och banka ut dom så det blir ca 3mm tjocka skivor. Lägg på ca 1/2 msk smör, lite grovhackad vitlök och hasselnöt toppa med hackad persilja, havssalt och peppar. Rulla ihop och knyt ihop rullarna. Stek dom i smör så dom får fin färg. Men se till att du inte steker dom torra. Ha i dom i tomatsåsen låt dom gosa in sig i tomatsåsen i ett par minuter. Servera med sötpotatiskakan och en god sallad.

One comment

  1. GumJohanna skriver:

    Hej!
    Jag har precis börjat med reebooten. Jag har dock lite små funderingar. Finns det något tips på bra mellanmål och mål efter träning?
    Mvh Johanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *