Köttfärsbiffar fylld med rostad tomat, örter, vitlök och fetaost. Till det gulbetor och aioli.

bild-9

Jag gillar smaker från Medelhavet i kombination med det svenska. Så här kommer det en riktig fräsch och smakrik paleo recept, med massa protein, fett och näringsriktiga kolhydrater. Riktig mat för atleter och alla andra som vill prestera maximalt i vardagen!

Det här behöver du…
800g ekologisk köttfärs gärna när producerat.
En näve med färsk timjan
4 rostade tomats i olivolja
4 vitlöksklyftor
Ett par matskedar olivolja
1 ägg
2 tsk dijonsenap
70g ekologisk fetaost
Havsalt och svartpeppar

8-12 st Gulbetor
Havssalt

2 dl Olivolja
2 äggulor
4 vilöksklyftor
1 tsk Vittvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
En nypa chiliflakes
Havssalt

Så här gör du…
Skala och koka gulbetorna i lätt saltat vatten, det tar ca 45 minuter att koka gulbetorna. Under tiden gör du följande • Strimla den rostade tomaten och blanda det med köttfärs, olivolja, pressad vitlök, hackad timjan, dijonsenap, ägg, havssalt och svartpeppar • Äter du mejeriprodukter så kan du fylla biffarna med fetaost. Om inte hoppa över det här, det bli gott ändå • Forma köttfärssmeten till stora köttbulllar, pressa ett litet hål köttbullen och fyll den med fetaost, platta till köttbullen så det blir en biff • Värm ugnen till 175°C • Stek biffarna i smör eller kokosfett så dom får en fin stekyta • Lägg biffarna i en ugnssäkerform och kör klart bom i ugnen i ca 15-20min • Under tiden biffarna är i ugnen gör aioli så här • Vispa upp äggulor med dijonsenap och vinäger • Droppa försiktigt i olivolja under omrörning, se till att äggulorna och olja blandar sig ordentligt • Pressa i vitlök och smaka av med havssalt och chiliflakes • Servera och njut av riktigt mat från grunden • Bon Paleo!

Energi (kcal) 691,6
Protein 49 30E%
Fett 46g 59E%
Kolhydrater 18g 11E%

One comment

  1. Alexandra skriver:

    Vilket fint recept!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *