Paleo Recept: Örtmarinerad kyckling, sallad med dadlar, salami och pinjenötter!

bild-18

Ett sätt att få lite skön textur, sälta och sötma i en sallad är att mixa lite olika typer av ingredienser. En sallad som har samma textur gillar ingen. Det ska var olika stora bitar, olika tuggmotstånd och smaker.

Det här behöver du om du ska göra det till 4 pers, alt till två vrålhungriga CrossFit atleter:
600g färsk kycklingfilé
En näve med olika färska örter, timjan, oregano, basilika, körvel etc.
Olivolja
Citron
Havsalt
Frisésallad
Rosésallad
Máchesallad
4-6 Färska dadlar
2-3 msk Pinjenötter
6 skivor Salami Picante
3-4 tomater

Så här gör du:
Dela kycklingen så du får två ca 1 cm tjocka skivor • Marinera kycklingen i örter pressad citron och en olivolja i mist 1 timme • Stek eller grilla kycklingen, du kan behöva köra klart den i ugnen på 175°C i ca 10 min • Kärna ut och hacka dadlarna • Blanda i dem i en salladsmixen • Gör en dressing på 2 msk olivolja, 1 tsk balsamica, lite salt och svartpeppar • Klä salladen med dressingen • Strimla salamin och ha i den i sallads • Rosta pinjenötterna • Servera salladen med kyckling toppad med pinjenötter • Gott till är en aioli • Bon Paleo!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *