Top 10 paleo recepten just nu!

Jag har nu bloggat i över 3 år och delat med mig av massor av recept. Jag började med bloggen levstarkt som sen växte och blev rebbot bloggen. Levstark var i början en LCHF blogg med massa träningstips. Det första paleo receptet jag la ut var den här:

Paleo Biff Fajitas med guacamole – paleo style

Här kommer resten av top 10 paleo recept just nu!

Kycklingnuggets panerad i mandel och kokos
Det här är det receptet som har överraskat mest människor. Alla ung som gammal gillar det. Har du inte testat det gör det redan idag, du kommer inte att bli besviken. Et tips från paleo kocken, gör lite rostad sötpotatis till dem, det blir löjligt gott!

Citron marinerad lax med rostad blomkål- och vitlöksmash
Här kommer ett recept inspirerad av ett amerikanskt paleo recept. I den så använder dom sig av scampi, men det känns inte så miljöriktigt. Så jag gör på mitt sätt med lax, sen har jag också skalat av receptet för att den inte ska var så krånglig att göra direkt efter jobbet även om man har ont om tid. När jag lagade den så tog dig mig 25 minuter att göra den. Det blir en riktigt god mix med den syrliga laxen och den lite lätt söta rostade blomkåls och vilöks mashen, (mash är grov mixad mos)!

Grillad karré, ruccola och hasselnötssmör med rostad morot och purjolök.
Det här är så gott och så enkelt, allt sköter sig själv i ugnen. Smöret kan du göra en stor laddning av och ha i frysen!

Coppa lindad fläskfilé fyld med bacon och oliver.

Dags för lite italiens paleo käk igen. Den här gången så använder jag mig av några typiska italienska smaker som den coppa (lufttorkad fläskkarren), saliva, oliver och lite rökning sälta från en riktigt god bacon.

Paleo bananpannkaka med bacon, blåbär och yoghurt
Det här är en perfekt frukost dagar du vet att du kommer att träna lite hårdare. Det är maxad med fett, proteiner och kolhydrater. Det här är inte en frukost för dig som siktar på att tappa några kg, utan det är för dig som vill maximera din träning. Jag serverar den med bacon, blåbär och lite naturell fet ekologisk yoghurt.

Röda Paleo wraps fylld med rökt makrill och majonäs.
Vissa rätter är som gjord för att äta till frukost, lunch och middag. Inom paleo så brukar man inte särskilja på vad man äter till de olika målen utan man kan äta en middag som frukost och en lunch till middag. Det enda jag brukar tänka på är att jag försöker äta mer kolhydrater till middag än lunch. Sen brukar mina frukostar oftast likna en frukost, men jag kan lätt äta en bit ugnsstek lax till frukost om det blev en bit över från middagen.

Pulled Paleo Pork
Jag gillar Pulled pork för att det är så lätt att laga och att det blir så grymt gott.  Det här är ett grundrecept som man kan förändra i oändlighet.  Försök hitta ditt speciella sätt att göra just din pulled pork, kanske en skvätt röking whiskey, sötpotatis, paprika…

422029_452147198202083_952112750_n

Urbenade kycklinglår fylld med oliver, tomat och basilika
Kycklinglår eller kycklingklubba som det också kan heta är bland det billigast kyckling detaljerna som man kan köpa och faktiskt den godast delen på kycklingen. Många väljer bröstfilén, men den blir lätt torr och tråkig. Väljer man den frysta filén så är den vattenmarinerad och onödigt dyr. Så köp kycklinglåret i stället och få mer gott för pengarna.

Paleo Cocco Cotta Pannacotta är ju en grymt god dessert som jag äter med glädje när jag är i Italien eller om jag vill göra en dessert hemma. Men det är ju inte Paleo och nu håller vi ju på med en 4 veckors Paleo Reboot. Så här kommer min Paleo version av Pannacotta, Cocco Cotta.

Bon Paleo!

Fler paleo recept kan du lätt ladda ner om du köper Paleo Nordic Reboot!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *