Fortified paleo smoothie

bild-211

Den här smoothien är precis vad Paleo Nordic är för mig, en förbättrad variant av paleo som är anpassad efter en person specifika behov. Att Whey protein (Vassleprotein) är en av det bästa källorna till bra byggstenar för en stark kropp är det ingen snack om, men det räknas inte som paleo, lika lite som naturel yoghurt är paleo. Men båda två tycker jag passar bra in i en paleo nordic kost för dig som tränar hårt och tål mejeriprodukter.

Fortified paleo smoothie
1 dl Frysta blåbär
1 dl Naturel ekologisk yoghurt
1/2 dl Kokosmjölk
1/2 Banan
1 ägg
1 skopa Whey protein
Lite raw vanilj pulver

Mixa allt till en good förstärkt paleo smoothie

4 comments

 1. Sabina skriver:

  Har du tips på ett bra proteinpulver?

  • Paleo Nordic skriver:

   Köp ett rent proteinpulver utan tillsatser. Vilket märke spelar nog inte så stor roll, för det mesta av proteinpulvret som säljs av svenska märken kommer från Arla.

 2. Sara skriver:

  Kanske helt ute och cyklar men håller på att läsa om och lära mig om Paleo och har hela tiden tänkt att mjölkprodukter ska bort men i detta recept ser jag både yoghurt och proteinpulver på vassle, är detta okej enligt definitionen på Paleo?
  Tacksam för svar!

  • Paleo Nordic skriver:

   Mycket om det jag skriver här är om paleo 2.0 alltså en paleo kost som mer handlar om att äta riktig mat än att följa en amerikansk paleo dogms. Vet du att du mår bar av lite mejeriprodukter ät det då, om inte låt bli. Låt inte någon annan sätta reglerna för hur du ska äta utan ät det som fungerar bäst för dig. Vet du inte hur du fungera kör en paleo nordic rebbot i 28 dagar så har du nollställt kroppen har en bra bas att börja på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *