Paleo Cocco Cotta

Fredag och då kanske det kan vara läge för en god dessert som som pricken över i till fredagsmiddagen. Pannacotta är ju en grymt god dessert som jag äter med glädje när jag är i Italien eller om jag vill göra en dessert hemma. Men det är ju inte Paleo och nu håller vi ju på med en 4 veckors Paleo Reboot. Så här kommer min Paleo version av Pannacotta, Cocco Cotta.

Så här gör du:

 

Paleo Cocco Cotta
4 personer
5 dl Riktig kokosmjölk, typ Santa Maria Extra Creamy Coconut milk.
2 gelatina blad
2 msk honung.
Vaniljstång
Blåbär

1. Lägg gelatinbladen i blöt.

2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull med kokosmjölken och honung. Låt det koka upp, rör om och låt puttra ett par minuter.

3. Ta bort kastrullen från plattan och Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.

4. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.

5. Strö över (tinade) bär eller frukt. Servera.

3 comments

  1. Grotto skriver:

    Vaniljsockret då?

  2. Anna i Alperna skriver:

    Bra idé! Låter gott, enkelt och fräscht:)
    Trevlig kväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *