Be a monkey and eat a banana!

Blir man tjock av frukt? Skulle inte tro det, frukt är bra mat, frukt innehåller massa nyttigheter och man blir glad av frukt. Den enda gången man ska vara lite försiktig med frukt är när man vill gå ner i vikt då är inte 5 frukter om dagen det bästa man kan äta. Då är det bättre att hålla ner på det totala kolhydratintaget och sikta in sig på kolhydrater från grönsaker som växer ovan jord. Men tränar man och är nöjd med sin vikt eller kanske vill gå ner lite gran så är en frukt om den det minsta man kan äta. Jag tycker själv att det är grymt gott att äta en fruktsallad till frukost i kombination med typ paleo pannkakor och bacon som båda är rikt på nyttigt fett och proteiner.  Jag har märkt att om jag äter frukt i kombination med något fett som nötter så stiger inte mitt blodsocker på samma sätt som om jag bara äter frukt. Sen är ju frukt också bra återhämtningsmat efter träning, be a monkey and eat a banana 😉

Något annat som är bra att ta efter träning är en Paleo-smootie!

Paleo smoothie
3 dl kokosmjölk
½ äpple
½ banan
1 ägg gula
1 dl frysta blåbär
1 matsked Chia frön
Några isbitar

Mixa allt med is till en slät och god smoothie!

4 comments

 1. a_ekstedt@hotmail.com skriver:

  Hej

  Jag gillar inte kokosmjölk men gillar fil och kesella, kan jag äta det i stället eller vad ska jag välja?
  Äter bacon och ägg till frukost men mår illa om jag äter det för ofta och tycker din granola med kesella och bär är SUPER!!!

  Vill också veta vad du tycker om pistaschenötter och om vattenmelon är en okej frukt?

  Anna

  • Paleo Nordic skriver:

   Du kan ju äta så mycket mer än ägg och bacon, omelett, paleo pannkakor, äggmuffins, om du ska äta fil välj en riktig fet fil utan socker, kessela nja det är ju massor av mjölkproteiner, test att vara utan det under ebooten.

   Grönt ljus för pistaschenötter och om vattenmelon!

 2. a_ekstedt@hotmail.com skriver:

  Tack igen 🙂

  Jag har valt kesellan just för att den är så proteinrik, som många som tränar gör. Men då ska jag testa utan den ett tag!

  A

  • Paleo Nordic skriver:

   Kesella eller kvarg som det egentligen är rikt på mjölkproteinet kasein: För många med NPF får stora problem med att kaseinet ombildas till kasomorfin. Barn med ADHD, Damp mm bör därför inte dricka mjölk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *