Fredagsmys i grottan

Jag har fått frågor om vad man kan äta istället för onyttiga och kolhydratstinna chips och ostbågar. Ett hett tips är att göra lite tapas. Marinerade oliver, bacon lindad sparis, pata negra, riktig korv från spanien, små köttbullar i tomatsås, frökex med guacamole och tapanada. Helt enkelt en lite buffe med Finger-lickin’ good food 😉

Här under hittar du mitt bästa recept på frökex eller du kan också kalla det för fröknäcke!

Paleo frökex
3 1/2 dl hela linfrön
4 dl kallt vatten
2 1/2 dl skalade sesamfrön
1 1/2 dl pumpafrön
1 dl solroskärnor
2 msk fiberhusk
1-2 tsk havssalt (hur mycket beror på hur salta kex man vill ha)

Häll linfröna och vattnet i en skål/burk och rör runt och låt stå i rumstemperatur i minst 30 minuter.

Tillsätt sesam, pumpafrön, solroskärnor och salt. Rör runt ordentligt och låt stå i minst 30 minuter.

Värm ugnen till ca 150 grader vanlig eller ca 135 grader varmluft (varmluft är bäst för då kan man grädda alla tre plåtarna på en gång.

Bred ut fröblandningen tunnt och jämt på tre bakplåtspappersklädda plåtar, gärna med en slickepott. Grädda i mitten av ugnen 50 minuter.

Sänk värmen till 100 grader vanlig eller 90 grader varmluft och grädda ytterligare ca 30 minuter. Öppna luckan efter halva tiden för att vädra ut fukten.

Ta ut plåten, känn efter så de känns spröda och låt svalna. Bryt i lagom bitar.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *