Sötpotatis julienne

Snabbt, gott och näringsrikt är ett ledord för mig vad det gäller vardags mat. För tid är något alla verkar ha lite av idag? Så för att man inte ska ta genvägar gäller det att lära sig laga bra mat på lite tid. Sötpotatis är en näringsrik kolhydrat som också är snabbare att laga tillän vanlig potatis. Så sötpotatisen vinner både i näring och i att spara tid.

Så här gör jag min Sötpotatis julienne

En sötoptais
1 msk smör
1 msk olivolja
Havssalt och svartpeppar

Skala och strimla sötpotatisen i ca 5mm tjocka strimlor.

Stek strimlorna i smör och olivolja tills dom har blivit mjuka. Ett tips att få det att gå fortare är att lägga på ett lock på panna. Tänk på att sötpotatsi bränner vi lätt så rör om då och då.

Servera med något gott kött och en god sås eller röra och en sallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *