Låt oss prata om bacon…

Det är ju inte någon hemlighet att bacon har blivit en grundsten i en bra paleo frukost. När du väljer bacon ska du alltid välja den bästa baconen du kan hitta. Köp inte någon lågpris bacon som består av stressat griskött från Dannmar och som består av stor del vatten. Välj gärna en lokalproducerat bacon som inte innehåller massa konstiga tillsatser. Ett bra bacon ska egentligen bara bestå av rökt och rimmat sidfläsk. Alltså sidfläsk och salt, och inget annat! Dela gärna med dig av vart du köper ditt bästa bacon!

Jag brukar inte steka min bacon utan jag kör den i micron i stället. Tycker att jag får godare och knaprigare bacon på det sättet.

Så här gör du:
Lägg baconskivorna på en tallrik, micra i 2 1/2min, öppna micron och släpp ut ånga som har bildas. Micra 1minut till. Färdig.

2 comments

  1. Jag diggar bacon men grejjar inte lukten!!!

  2. Olof skriver:

    Angående micromatlagning; har du koll på om maten tappar nåt näringsvärde vid sådan tillagning?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *