STAC grundtränarutbildning dag 2

Då var dag 2 av den helt fantastiska STAC grundtränarutbildningen slut för idag. Idag har vi gått igenom STAC Bas screening metoden för att hitta svagheter i kroppen och samtidigt skapa program för att korrigera dessa svagheter oavsett det är brist på styrka eller för liten rörlighet. Som igår så har Jocke Dettner lyckas hålla nivån på informationen på rätt nivå och förmedlas hans stora kunskap på ett lättförståeligt men ändå professionellt sätt. Syftet med dagen är att vi efter kursen slut ska vi kunna hjälpa andra att skapa en bra grund att bygga sin vidare träning på. Vi ska förstå hur kroppen fungerar och ha den grundläggande kunskapen vad det gäller screening och programuppbyggnad enligt STAC metoden. Så idag har vi verkligen hands on testat att screena varandra, vi har gått igenom dom grundläggande övningarna för att stärka upp det Jocke kallar kryssen i kroppen som gör den grund stark. Vi har också gott igenom olika stretch övningar för att göra kroppen så pass rörlig så att träningen får den effekt man efter man önskar. Imorgon är det dags för att växla upp ett snäpp och börja bygga program för olika typer av styrketräning, oavsett det gäller excentrisk-, dynamisk-, isometrisk, maximal-, optimalstyrka, eller styrkeuthållighet. Så imorgon blir det mycket set, rep, tempo, intensitet och vila.

Over and out!

Ps. efter kursen han vi med 3 varv av styketräning med lite sköna blandade STAC övningar sen en snabb dusch och middag på byn, eller stan som säker Ronnebyborna kallar sin ort 😉 Så en hel ok kött bit blev den, med en lite rostad palsternaka och morot i stället för pomes-frittes. Tumme upp för Restaurang Puls i Ronneby!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *