Blodsockerkurva under en skräpmat dag

Klicka på bilden för att förstora den!

Då har jag gjort det, ätit så dåligt jag kan. Jag tänkte att den här dagen ska jag äta som stressad personer äter. Helt utan att bry mig om vad jag stoppar i mig, bara det går fort. Snickers istället för frukost, skräp lunch inget mellanmål på em, bara lite oj så nyttig diet cola, skräp till middag! Vist jag har ätit dåligt många gånger i mitt liv, men idag var det nog rekord i skräpmat. Blodsockerkurvan har nått all time high på 9,4mmol, en 1/2liter Cola och en Tunnbrödrulle kan göra underverk med blodsockret. Sen en annan sak Aspartam höjer faktiskt blodsockret fast att det tom. Stockholms Diabetseförening påstås att det inte gör det. Efter en 1/2liter Cola Zero så steg mitt blodsocker från 4,2 till 5,1mmol. Att börja dagen med en Snickers och avsluta den med en Pizza och en folköl kommer aldrig mer att hända igen. Imorgon bitti ska jag äta min favorit frukost först en skål med naturell yogurt med frysta blåbär och hackad mandel, sen ett stenhårt träningspass på gymmet, sen Bacon och ägg + lite vitlöksfrästa haricoverts.

Skräpmat dag
0730 – God morgon kaffet med en skvätt mjölk.
0730 – ingen träning idag
1000 – Dubbel Snickers i stället för frukost
1330 – Sen stress lunch – Tunnbrödrulle med dubbla grillade korvar, majonäsgurka, sötsenap och ketchup till det 1/2liter Coca Cola.
1630 – Cola Zero 0g kolhydrater men Aspartam
1900 – Pizza Capricciosa med fläskfilé, bea och en 1/2liter folköl

Jag har tagit över 60 blodsockerprov genom att sticka mig i fingret och mäta mitt blodsocker med en blodsockermätare. Jag har lärt mig mycket om hur kroppen reagerar på olika typer av mat och dryck. Nu ska jag ska ta och analysera dessa tre dagar lite mer och skriva ett lite längre inlägg om detta under nästa vecka. Men en sak vet jag redan nu jag väljer i alla fall en kost baserad på LCHF, för det mår jag bäst av. Vad tror du passa bäst för dig om det är viktigt att ha ett jämt blodsocker för att må bra.

 


4 comments

 1. Guro skriver:

  Hei!
  Tusen takk for at du deler et slikt eksperiment med oss lesere! Det som slår meg er at det er såpass liten forskjell på vanlig mat og dårlig mat, kurvene er egentlig ikke så forskjellige. Synes det er ganske sjokkerende at det som regnes som normal og sunn (=nyttig på sv.) mat, gir omtrent samme utslag på blodsukkersvingningene som virkelig dårlig junk-food!
  Interessant og lærerikt!

 2. Magnus skriver:

  Dubbla snickers ger alltså lägre blodsocker än müslifrukost, tunnbrödrulle och stroganoff med ris?
  Vad beror detta på, är det att snickers förutom socker, innehåller jordnötter och fett?

  • levstarkt skriver:

   Ska man äta kolhydrater så ska man ät det i kombination med fett, för då håller man nere blodsockret. Man kan ju se det i med pastamiddagen jag åt i tisdags, då var det en fet sås med bacon! Biff stroganoffen var i princip bara biff i buljong med massa vitt ris. Altså inge fett = höggt blodsocker. Sen är det aldrig nyttigt att äta pulvermos och dricka cola det kan man ju se på blodsockret. Müslifrukost på söt låg fett yogurt går också bort! Fet yogurt med bär och nötter, det ska det vara!

 3. Majoren skriver:

  Frän sida du har och vilket arbete du lägger ned!
  Jag tror det är nyttigt för alla att få bevittna praktiska exempel på hur olika mat påverkar sockret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *