Blodsockerkurva under en traditionell kolhydratkost dag

Klicka på bilden för att förstora den!

Ja vad ska man säga. Den traditionella kolhydratkosten skiljer sig i hur blodsockret beter sig om man jämför med LCHF kost. Det ser man direkt. Blodsockret åker bergodalbana under hela dagen. Framför allt så ser man dom riktigt kraftiga peakarna, 30min efter måltid, direkt på morgonen och vid lunch. Kurvan sticker i väg utanför diagrammet. Sen en annan sak, det var att jag blev riktigt hungrig före lunch, på eftermidagen före mellanmållet, sen var jag hungrig när jag kom hem efter jobbet och då blev tvungen att ta en macka. Det sker aldrig när jag äter mycket proteiner och fett och lite kolhydrater. Imorgon har jag planerat att äta riktigt dålig skräpmat hela dagen. Jag vet inte nu om jag kommer att göra det. Då jag vet att jag kommer att må dåligt av det. Men vi får se vad jag gör för vetenskapen 😉

Traditionell kolhydratkost dag
0630 – God morgon kaffet med en skvätt mjölk.
0645 – Pre Workout meal, 2dl Lätt frukt yoghurt (24g kolhydrater) med 30g Pauluns Musli med Blåbär och vanilj (16g kolhydrater) med frysta blåbär och några 6 hackade mandlar. Ett stort glas vatten.
0710 – Gymmet för en riktigt bra WOD
0825 – Proteindrink, Maxim Protein Strength 480ml (50g kolhydrater)
0830 – Frukost, en vetemjöls fralla med rökt kalkon (47g kolhydrater), en kopp med te med 1 sockerbit (3g kolhydrater)
1200 – Lunch, Salladsbuffé (isbergssallad, majs, tomat mm) dressign, 2 skivor knäckebröd med lätta. Biff stroganof med vitt ris, 2 glas måltidsdryck(sötad), kaffe och en kaka. (Kolhydrater?)
1530 – Mellanmål, En stor banan, Ett stort glas vatten. En kopp svart kaffe.
1800 – En extra macka för jag var hungrig, Rågkuse med Bredgott och Kalles Kaviar. Ett glas med lättmjölk (35g Kolhydrater)
1900 – Middag, Pasta med bacon, äpplen, purjolök, lätt crème fraiche, soja, salt och peppar, 2 glas med lättmjölk (80g kolhydrater)
2200 – Kvälls macka Rågkuse med Bredgott och Kalles Kaviar. Ett glas med lättmjölk (35g Kolhydrater)


4 comments

  1. Joaikm skriver:

    Verkligen kul att se resultatet av ditt experiment! Hoppas fingret blir helt återställt efter alla stick 🙂

  2. johanna skriver:

    Verkligen ett bra, roligt och intressant expriment!

  3. Magnus skriver:

    Intressant, man känner igen sig svängningarna. Mina egna erfarenheter överensstämmer med det du beskriver, trött efter maten måste klämma i sig något extra osv. Äter själv LCHF och har erfarenhet av det sedan några år och det funkar fint för mig med LCHF och styrketräning, energin håller längre under träningspassen. Kul att se att du håller på med basövningarna, bänk, mark och benböj många tar bort dem av nån anledning. Är själv boende i åredalen vilket gör det extra roligt att läsa din blogg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *