Blodsockerkurvan under en LCHF-dag

Klicka på bilden för att förstora den!

Under måndagen så åt jag en relativt strikt LCHF kost. Det man kan påpeka emot är proteindrinken som inte är strikt LCHF, men i kombination med bacon och ägg så gav den en blodsocker sänkning.  Något som kan se är att blodsockret har varit riktig stabilt under dagen, 5,1 när jag vaknade, med ett max mmol på 5,9 direkt efter träning och före proteindrinken/bacon & ägg frukost och ett minimum på 4,1 när jag gick och la mig. En annan sak är att när jag åt middagen bestående av 300g grillad entrecote och bea + en sallad med avokado och pinjenötter. Så sänkte det mitt blodsocker från 5,2 till 4,2. Så en snabb analys av en lekman som jag själv är så ser jag att proteiner och fett sänker blodsockret avsevärt och att jag inte får kraftiga blodsocker svängningar under dagen när jag äter LCHF.

0630 – God morgon kaffet med en skvätt mjölk.
0645 – Pre Workout meal, 2dl Naturell ekologisk yoghurt med frysta blåbär och några 6 hackade mandlar. Ett stort glas vatten.
0710 – Gymmet för en riktigt bra WOD
0825 – Proteindrink, 1d Whey-100 3 dl Lättmjölk
0830 – Frukost, 4 skivor krav bacon med 2 stekta ägg och ett stort glas vatten. Omega 3 kapslar.
1200 – Lunch, Grillat kycklingfilé med kall fetaost/cream-fresh/basilika sås och en stor sallad. Ett stort glas vatten.
1530 – Mellanmål, ½ avaocado och 8 mandlar, Ett stort glas vatten. En kopp svart kaffe.
1900 – Middag, 300g grillad Entrecote med hemgjord béarnaisesås, sallad med avokado, pinjenötter och rucola. Ett stort glas vatten.
2200 – Kvälls snacks, Prosciutto Crudo, Coppa, Salame Milano, Parmigiano och ett stort glas vatten.


6 comments

 1. Bosse skriver:

  Lättmjölk haha ja du är för kul.

 2. Bosse skriver:

  0825 – Proteindrink, 1d Whey-100 3 dl Lättmjölk, Är det LCHF?

  • levstarkt skriver:

   Och som jag skriver så kan man diskutera om proteindrinken är strikt LCHF, men sen ska man också veta att jag äter på mitt sätt för att må bra och träna hårt för att bli snabbare, starkare och uthålligare! Inte för att skryta med att jag har fått i mig mest fett under en dag!

 3. Henrik skriver:

  Bosse kan inte ha menat att du borde dricka standardmjölk istället för lättmjölk? =)

  • levstarkt skriver:

   Då inte proteindrinken påverkade mitt blodsocker så har jag ingen anledning att ändra på något som jag gillar och som ger resultat på min fysik och träning. Skulle där emot proteindrinken på lättmjölk höjt mitt blodsocker så skulle jag ha testa andra varianter på proteindrink!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *